Yaşlılar Haftasında Huzurevine Ziyaret

18 Mart Yaşlılar Haftasının başlamasıyla birlikte Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Servet Şahin beraberinde Meclis Başkanı Sayın Ufuk Ünal, Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Sayın Züleyda Çelebi ve İcra Kurulu üyeleri Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Ahmet Cemal Maden Huzurevi Merkezi'ni ziyaret ederek yaklaşık 1 saat huzurevi sakinleriyle sohbet etti.

Ardından günün anısına karanfiller dağıtılarak huzurevinden ayrılan OTSO misafirleri yaşlılarımızın özellikle böyle günlerde hatırlanması gerektiğini ve 18-24 Mart arası günlerin onlara karşı özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, günün anlam ve önemi hakkında açıklamada bulundular.

Başkan Sayın Servet Şahin günün önemini şu ifadelerle dile getirdi:

"Bizler için yaşlılarımız rahmet kaynağıdır. Bura ve burası gibi kurumlarda yapılan hizmetler yaşlılarımıza devletin bir lütfü değil, devletin onlara karşı olan görevidir. Bizlerde elimizden geldiği kadar yaşlılarımız için çalışıyor, onların ihtiyacı olan manevi açıklarını kapatmamız gerekiyor". Her şeyin maddiyattan ibaret olmadığını ve Devletimizin son derecede iyi hizmetler sunduğunu açıklayan Şahin, "Önemli olan manevi olarak onların yanında olduğumuzu göstermek" sözleriyle devam etti. Başkan Şahin konuşmasının sonunda Ticaret ve Sanayi Odasının ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının bu gibi ziyaretleri görev edinmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Günün anlam ve önemiyle ilgilide OTSO Meclis Başkanı Sayın Ufuk Ünal konuşmasını şu şekilde dile getirdi:

"Dinimiz de yaşlılara değer verilmesi gerektiğini, hürmet edilmesi gerektiğini bizlere emir etmiştir. Hatta yaşlıların olduğu yerde bereket olduğunu belaların uzaklaştığına dair birçok Hadis-i Şerifler vardır. Buradaki huzurevindeki yaşlılarımızda bizim Ordu’muzun bereketidir. Destek olarak da sadece devletimizin desteği değil, Sivil Toplum Örgütlerimizin de aynı şekilde yaşlılarımıza ve çocuklarımıza, Başkanımızın da dediği gibi, destek olması lazım." Her şeyi devletten beklenmemesini vurgulayan Ünal, "bugün de buraya gelerek yaşlılarımızın gözlerindeki ışıltıyı gördük, mutlu olduk ve inşaallah bu ziyaretimizi bundan sonra sıklaştıracağız" diyerek konuşmasını sonlandıran Ünal sözü Ahmet Cemal Maden Huzurevi Müdürü Sayın Umut Bayram’a verdi.

Sayın Bayram gelen misafirlere ziyaretten dolayı başta teşekkür ederek sözlerine şu ifadelerle devam etti: "18-24 Mart tarihleri arası yaşlılar haftası. Bu yaşlılar haftasında da Ordu’muzun en önemli sosyal örgütlerden bir tanesi olan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri ve Kadın Kolların temsilcilerinin Huzurevindeki kalan yaşlılarımızı ziyaret etmesi bizleri son derece mutlu etti. Biz isteriz ki Ordu’da bulunan diğer Sivil Toplum örgütlerinin de bizleri bu yaşlılarla yalnız bırakmaması, onlarla beraber olması, onlarla sohbet etmesi. Onları aramızda görmek; Ordu’da herkesi burada görmek bizi son derece mutlu edecektir. Bayram tüm yaşlıların Yaşlılar haftasını kutlarken, özellikle yaşlısına sahip çıkan bir milletin geleceğine sahip çıkması anlamına geldiğini söyledi. "Onların bilgi ve kültürlerini biz geleceğe ve gelecek nesillere çok iyi şekilde aktarmalıyız diye düşünüyorum", diyerek konuşmasını Afrika Atasözü ile "Eğer bir yaşlı ölürse büyük bir kütüphane yok olur" diye sonlandıran Sn. Bayram, gelen misafirlere de tekrar teşekkür ettiğini belirtti.