Türk ve İtalyan İş Adamları Bir Araya Geldi

Başkan Servet ŞAHİN, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayelerinde gerçekleştirilen İtalya resmi ziyaretinde İtalyan İşadamları ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜN’ün himayelerinde 28 Ocak 01 Şubat 2014 tarihlerinde İtalya’ya resmi ziyaret gerçekleştirildi.

TOBB ve DEİK organizasyonunda gerçekleştirilen resmi ziyarete Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL, TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanımız Servet ŞAHİN ile birlikte özel sektörden oluşan bir heyet katıldı.

Resmi Ziyaret Kapsamında, Türk-İtalyan İş adamlarını bir araya getiren organizasyon kapsamında, Roma Büyükelçisi Hakkı AKİL, İtalyan Sanayiciler Birliği Başkanı Giorgio Squinzi, İtalya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Carlo Caldena  ile de bir araya gelindi.

Program Kapsamında gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda, TOBB/DEİK Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu,  Cumhurbaşkanı Gül’e, İtalya’ya yaptığı resmi ziyaretinde Türk ve İtalyan iş dünyasını buluşturduğu için teşekkür ederek, “İtalya ile ekonomik ilişkilerde yeni bir dönemi başlatmak, somut hedefler doğrultusunda ilerlemek istiyoruz. Çünkü İtalya bizim için çok önemli. Türkiye’nin Avrupa’da ekonomik alanını genişletmesi ve daha fazla iş yapabilmesi için İtalya ile ticaretini mutlaka artırması gerekiyor” dedi.