Ordu TSO Akreditasyon Sertifikasını Yeniledi

2013 Eylül Ayında Akreditasyon denetimine tabii tutulan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası gösterdiği başarı neticesinde TOBB’nin (Türkiye Odalar ve Borsalar Biriliği) gerçekleştirmiş olduğu sertifika töreninde yeniden belge almaya hak kazandı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu gerçekleştirdi.

TOBB Birlik Merkezinde gerçekleştirilen 9. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Törenine Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet ŞAHİN, Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü KÖKSAL ve Akreditasyon Temsilcisi Özge ATAKAN ile birlikte katılım sağladı.

Hisarcıklıoğlu açılış konuşmasında; Akredite olan oda/borsaların, 5 yıldızlı oda/borsa sayılacağını bildirirken, “Bu belge, Londra’da, Paris’te, Berlin’de oda/borsa üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim odamızda da üyelerimizin aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir. 221oda/borsamız belgesini aldığında. Oda borsalarımızın yüzde 60’ı akredite olmuş hale gelecek” dedi.

Oda ve borsalar yol açan, yol gösteren hale geldi

TOBB’un ve oda/borsaların faaliyetleri hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların üyeleri için yol açan, yol gösteren kurumlar haline geldiğini dile getirdi. Artık bilgi ihraç eder durumda olduklarını ifade eden TOBB Başkanı, “Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı’nın da kendisine, ‘Alman oda sistemini dünyanın en iyisi biliyorduk, ama bizim sizden öğreneceğimiz şeyler var’ dediğini hatırlattı.

Oda ve borsaların Türk Ticaret Kanunu’nun değiştirilmesiyle, özel sektörün üzerindeki 6 milyar TL’lik yükün kaldırılmasında çok önemli bir rol oynadığını belirten Hisarcıklıoğlu, çekte riski bitiren bir uygulama getirilmesi için de çaba gösterdiklerini dile getirdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Odalarımız vasıtası ile sisteme kayıt olan firmalar, birbirlerinin sicilini görebilecek” dedi.

Hisarcıklıoğlu ayrıca, ticaret sicilini elektronik ortama taşıdıklarını, fuarcılık ve sigortacılık alanlarına TOBB çatısı altında çeki düzen getirildiğini, TIR ve ATA karneleriyle ihracatın teminatı olduklarını ifade etti.

Açılış Konuşmalarının ardından 21 Oda ve Borsa ilk akreditasyon belgesini alırken, akabinde Ordu Ticaret ve Sanayi Odası dâhil toplam 36 Oda ve Borsanın da belge yenilemesine ait sertifika töreni gerçekleştirildi.