Afrika Kalkınma Bankasına Üyeliğimiz

TOBB’den odamıza ulaşan yazıda, ülkemizin Afrika Kalkınma Bankası Üyeliğine ilişkin sürecin tamamlanmış olduğu, ülkemizin Banka’nın 78. Üyesi olduğu bildirilmektedir.

Merkezi Tunus’ta olan Afrika Kalkınma Bankası’nın yıllık iş hacmi 4 milyar SDR (Özel Çekme Hakkı)’nın üzerinde olup, ülkemiz Banka’nın Afrika’daki faaliyetlerini destekleyen donör ülkelerden biri olacaktır.

Afrika Kalkınma Bankası’na üyelikle ülkemiz firmaları Banka’nın finanse ettiği projelerden yararlanabilecektir. Banka ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.afdb.org/en/ internet adresinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.